Damesvest Bohemia Long Cardigan

Araña Alpaca kleding

Kostbare en exclusieve wol van de Zuid-Amerikaanse alpaca. Een vest van Araña alpaca wol is ideaal voor de winter. De alpaca wol houdt de lichaamswarmte vast op koude winterdagen en koele zomerdagen.

Wat zijn alpaca’s
De alpaca’s en lama’s, behoren tot de Zuid-Amerikaanse kamelen familie, waarvan echter de karakteristieke bult ontbreekt. Ze komen voor in het Andes gebergte (4000 mt) wat zich uitstrekt langs de west kust van Zuid-Amerika. De indianen houden de alpaca en de lama voornamelijk voor hun eigen levensonderhoud.

Wat is alpaca wol?
Alpaca is van oudsher de woldraad van de Inca royalty. Speciaal voor zijn vacht werd de aplaca gehouden als huisdier in de tijd van de Inca cultuur. De handwerkers van de Inca’s maakten de mooiste kledingstukken van alpaca voor feestelijke gelegenheden. De alpaca wordt door zijn bijzondere eigenschappen beschouwd als een van de beste wolsoorten ter wereld. De draad heeft van zichzelf een grote verscheidenheid aan natuurlijke kleuren en een zijdezachte glans. Het is sterk, pilt niet en is gemakkelijk zelf wasbaar. Daarnaast geeft de alpaca u jarenlang draag comfort.

Waarom behaaglijk?
Het klimaat is zo koud en guur op deze hoogvlakte. Door zijn speciale vacht is de alpaca bestand tegen de extreme klimatologische omstandigheden met van -30 graden ’s-nachts en overdag tropische warm door de sterke straling van de zon. Zijn vacht heeft daardoor een speciale kwaliteit; het draagt prettig op koele zomerdagen en houdt de lichaamswarmte vast op koude winterdagen.

Waarom kostbaar?
De alpaca geeft slechts twee tot vier kilo ruwe wol per twee jaar. Na zorgvuldige selectie blijft er genoeg vacht over voor één trui. Daarom is het ook zo kostbaar en exclusief. Het wordt ook wel de Rolls Royce van de wolsoorten genoemd. De alpaca die in de kleding van Arana is verwerkt is van de beste kwaliteit. Het is gesponnen van de langste draden van de vacht.

Eigenschappen en behandeling.
Door zijn bijzondere eigenschappen wordt alpaca beschouwd als een van de beste wolsoorten ter wereld. Het is sterk, pilt niet en is gemakkelijk zelf wasbaar. Het draagt licht en houdt de lichaamswarmte vast. De fantastische alpaca zal u niet teleurstellen en geeft u jarenlang draag comfort.
Buiten hangen in mistig weer
Met de hand of in de wasmachine
Koud water en weinig wasmiddel
Enkele slagen in de centrifuge
Plat laten drogen
Indien nodig strijken

Ook te koop in onze webwinkel >